Presa din provincie a anuntat ca cel putin 22 persoane si-au pierdut viata in seismul cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter.

UPDATE 11.00 Presa italiana informeaza ca sunt 22 de persoane decedate si peste 100 au fost ranite. Insa este probabil ca bilantul victimelor sa creasca, intrucat operatiunile de salvare si cautarile de victime continua.

UPDATE 10.00 Primarul din Amatrice anunta ca peste jumatate din casele micutului orasel sunt distruse.

UPDATE 9:10. Presa italiană relatează că ar fi vorba despre 14 persoane decedate în urma cutremurului din această dimineață.

UPDATE 8:45. Facebook a activat functia SafetyCheck pentru ca cei care se afla in zona afectata de cutremur sa-i anunte pe apropiati, prin intermediul retelei de socializare, ca sunt teferi, informeaza Digi24.

UPDATE 8:00. Cel putin sase persoane au murit, informeaza televiziunea Rai. Potrivit sursei citate, mai multe persoane ar fi inca prinse sub daramaturi.

Autoritatile italiene au anuntat ca cel putin sase persoane si-au pierdut viata in seismul cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineata localitatea Amatrice, situata in zona centrala a peninsulei italiene. Mai multe cladiri s-au prabusit, iar localnicii au ramas blocati sub daramaturi, transmite Reuters.

Seismul a cauzat daune serioase in mai multe orase si comune italiene, insa se pare ca nu a lovit zone intens populate.

Cele mai lovite sunt localitatile italiene Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Italia a anuntat ca mai multe elicoptere vor fi trimise la primele ore ale diminetii pentru a evalua daunele produse de seism.

Primarul Accumoli a precizat ca mai multe cladiri au fost distruse, in vreme ce patru persoane au fost blocate sub daramaturi.


”Patru persoane sunt blocate sub daramaturi si nu dau niciun semn de viata. Vorbim de doi parinti si doi copii”, a explicat primarul Stefano Petrucci.

Alte doua persoane au decedat in satul vecin Pescara del Tronto.

Primarul Amatrice a vorbit despre distrugerea extinsa a cladirilor orasului.

”Jumatate din oras a disparut. Sunt oameni sub daramaturi... A fost o alunecare de teren si un pod s-a prabusit”, a sustinut Sergio Pirozzi.


US Geological Survey a anuntat ca un seism de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs la ora locala 3.36 (4.46 ora Romaniei), cu epicentrul in apropiere de localitatea Norcia din regiunea Umbria.

Agentia pentru Protectie Civila a anuntat ca seismul a fost grav si exista relatari cu privire la daunele provocate.

Citeste si:
Cel putin 74 de persoane au fost ranite dupa explozia unei butelii
Cel putin 74 de persoane au...

”Cutremurul a fost atat de puernic, incat patul parea ca mergea de unul singur prin dormitor”, a declarat Lina Mercantini din Umbria.

Localnicii din metropola Roma, care este situata la circa 170 de kilometri de epicentrul cutremurului, au fost treziti in mijlocul noptii de catre seism.

Premierul Matteo Renzi a precizat ca executivul este in contact cu Agentia pentru Protectia Civila.

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L'Aquila, situata la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lasat in urma 302 morti si peste 1.500 de raniti, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recenta a regiunii.

De asemenea, cinci romani au decedat, in urma cu sapte ani, in cutremurul din L'Aquila, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.