Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, s-a pronuntat marti impotriva constituirii unei "comunitati musulmane puternice" in tara sa, pledand pentru suveranitatea fiecarei tari din UE in ceea ce priveste numarul de migranti pe care ii primeste, scrie AFP.

"Nu avem aici o comunitate musulmana puternica. Si, ca sa spunem adevarul, nici nu ne dorim sa se formeze aici o comunitate musulmana puternica, avand in vedere problemele pe care le observam", a spus acesta, pentru cotidianul Pravo.

Comunitatea musulmana in Cehia, tara cu 10,5 milioane de locuitori, numara intre 10.000 si 20.000 de membri.

Afirmatiile sunt facute inaintea unei vizite pe care cancelarul german Angela Merkel o va face joi la Praga.

"Avem un interes comun cu Germania, dar opiniile noastre sunt divergente in ceea ce priveste modul de a rezolva" criza migratorie, a subliniat Sobotka.

Cehia se opune vehement, alaturi de celelalte tari membre ale Grupului de la Visegrad - Ungaria, Polonia si Slovacia - unei repartitii obligatorii a refugiatilor intre tarile membre, pe baza unui sistem de cote, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.