Atacurile islamiste, grevele si inundatiile i-au tinut departe pe turisti de capitala franceza, in primele sase luni ale acestui an, industria turismului din regiunea Parisului pierzand venituri in valoare de 750 de milioane de euro, relateaza Reuters.

”Este timpul sa realizam ca turismul traverseaza un dezastru. Nu mai este timp pentru campanii de comunicare, trebuie sa stabilim un plan de sustinere”, a declarat Frederic Valletoux, director al comisiei pentru turism a regiunii Paris.

Valletoux a spus ca sunt necesare investitii masive pentru a proteja locurile de munca din sector, el cerand ministrului de Externe Jean-Marc Ayrault sa se intalneasca urgent cu oficiali din turismul local.

Circa 500.000 de oameni din Ile-de-France lucreaza in turism, care este cel mai mare sector economic din regiune.

Franta, care vrea sa isi relanseze economia, depinde in mare masura de turism, care genereaza peste 7% din PIB-ul tarii si peste 13% din cel al regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oras din lume.

Sectorul turismului a avut de suferit de la atacul armat al unor sustinatori ai Statului Islamic din toamna anului trecut, cand 130 de oameni au fost ucisi. O noua lovitura a venit in luna iulie a acestui an, cand un barbat inarmat a intrat cu un camion in multimea care sarbatorea Ziua Bastiliei, la Nisa.

Doua saptamani mai tarziu, doi barbati au ucis un preot intr-un orasel din Normandia.

La toate acestea s-au adaugat grevele legate de reforma legislatiei muncii si inundatiile care au avut loc in iunie.

In primul semestru, innoptarile in hoteluri au scazut cu 8,5% in regiunea Paris-Ile de-France, din care un declin de 11,5% in cazul turistilor straini si de 4,8% in cazul francezilor, potrivit News.ro.

Franta este cea mai vizitata tara din lume, cu aproape 85 de milioane de turisti straini anul trecut, dintre care 16 milioane in Paris.

Activitatile slabe in Franta au contribuit la scaderea profitului operational al grupului francez AccorHotels in primul semestru.

Air France-KLM anticipeza la randul sau declinul veniturilor in iulie si august, partial din cauza situatiei din Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.