Ziua Internautului, celebrata pentru prima data in acest an, pe 23 august, marcheaza implinirea a 25 de ani de la deschiderea internetului (World Wide Web) in fata utilizatorilor publici din lumea intreaga, informeaza news18.com.

In prezent, World Wide Web reprezinta o parte integranta a vietii moderne, insa acest lucru a devenit posibil abia pe 23 august 1991, dupa ce inventatorul internetului, savantul britanic Tim Berners-Lee, cercetator la CERN, a permis accesul la aceasta retea informatica publicului general - utilizatori obisnuiti, din lumea intreaga, care nu aveau legatura cu acel laborator de cercetare din Elvetia.

Marti, 23 august 2016, se implinesc 25 de ani de la garantarea accesului public la cea mai mare retea informatica din lume.

Tim Berners-Lee a inventat World Wide Web (WWW) in 1989, in timp ce lucra la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare). Laboratorul CERN se afla la cativa kilometri de Geneva, la granita dintre Franta si Elvetia.

Reteaua a fost initial conceputa si dezvoltata pentru a asigura nevoia de partajare automatizata de informatii intre savantii de la universitatile si institutele de cercetare.

Apoi, acea retea s-a deschis catre publicul larg pe 23 august 1991.

Tim Berners-Lee s-a nascut la Londra pe 8 iunie 1955. Parintii lui au fost unii dintre primii savanti din industria computerelor. In prezent, el este presedintele World Wide Web Consortium, un organism care supragheaza dezvoltarea si imbunatatirea internetului, dar si protejarea libertatii de circulatie a informatiei online, scrie News.ro.

Prin definitie, ”internaut” reprezinta un termen ce provine din juxtapunerea cuvintelor ”internet” si ”astronaut” si desemneaza un inginer, designer sau operator din industria informatica sau un simplu utilizator anonim care este capabil din punct de vedere tehnic sa utilizeze comenzile de baza ale internetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.