Atacul comis sambata, in Turcia, de un copil, ar fi o premiera in aceasta tara, dar dar nu si in lume.

Un raport intocmit de UNICEF arata ca multi micuti au fost utilizati drept kamikaze in ultimii ani in mai multe tari, dar in special in Nigeria.

Tot mai multi copii sunt implicati in atacuri sinucigase in regiunea lacului Ciad, unde gruparea islamista nigeriana Boko Haram, slabita din punct de vedere militar, incearca sa instaureze un regim de teroare prin toate mijloacele, raporta Fondul International pentru Urgente ale Copiilor Natiunilor Unite (UNICEF) in aprilie 2016, potrivit AFP.

De la patru copii utilizati in atacuri kamikaze in 2014 s-a ajuns la 44 anul trecut in Nigeria, Camerun, Ciad si Niger, unde actioneaza aceasta grupare islamista care s-a raliat Statului Islamic. Dintre acesti tineri kamikaze, peste 75% erau fete, noteaza UNICEF.

La Kano, in decembrie 2015, sase persoane au fost ucise intr-un atac sinucigas efectuat de un copil kamikaze si imputat gruparii Boko Haram. In iulie 2015, un tanar kamikaze de 13 ani pierise intr-un atentat comis in acest mare oras din nordul Nigeriei.

In decembrie 2015, la Mafa, in nord-estul tarii, un gardian civil si-a pierdut viata si patru tinere fete kamikaze ale gruparii Boko Haram au fost ucise intr-un alt atentat.

La Maiduguri, in ianuarie 2015, cel putin 19 persoane au decedat cand o bomba fixata de o fetita de 10 ani a explodat intr-o piata ticsita de lume in acest mare oras din nord-estul Nigeriei.

In aprilie 2016, autoritatile afgane au anuntat ca - cu doi ani mai devreme - arestasera un tanar de 15 ani care incercase sa comita un atentat sinucigas din ordinul talibanilor in fata sediului guvernatorului unui district in apropiere de Kandahar.

Insurgentii au afirmat ca "baietii fara barba" nu sunt utilizati niciodata in operatiunile militare. Dar autoritatile afgane semnaleaza frecvent arestari ale unor adolescenti pe care talibanii intentionau sa-i utilizeze drept kamikaze, transmite News.ro.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.