Guvernul german intentioneaza sa ceara populatiei sa isi faca stocuri de alimente de baza si de apa, pe care sa le foloseasca in cazul unui atentat sau al unei catastrofe, scrie Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), citat de AFP.

“Populatia va fi obligata sa aiba un stoc alimentar individual suficient pentru 10 zile”, potrivit publicatiei, care citeaza un “proiect al Apararii Civile” elaborat de Ministerul de Interne.

De asemenea, fiecare familie va trebui sa aiba apa potabila pentru cinci zile.

Proiectul de 69 de pagini nu descrie drept probabil un atentat pe teritoriul german care sa necesite o riposta la nivel national, dar evoca masuri de precautie pentru ca familiile sa fie “pregatite in mod adecvat pentru un eveniment care le-ar putea ameninta existenta si care nu poate fi exclus in viitor”, adauga FAS.

Printre prioritati se numara si sustinerea pe care populatia civila va trebui sa o ofere fortelor armate in cazul unui astfel de eveniment.

Un purtator de cuvant al Ministerului a declarat ca proiectul va fi prezentat in Consiliul de Ministri de miercuri.

Germania a ridicat nivelul de alerta dupa valul de atacuri si atentate – dintre care doua revendicate de organizatia terorista Stat Islamic. Printre altele, Guvernul a anuntat la inceputul lunii ca intentioneaza sa sporeasca resursele la care vor avea acces politia si celelalte forte de securitate, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.