Unul dintre fiii baronului mexican al drogurilor Joaquin El Chapo Guzman, Jesus Guzman, rapit luni in statiunea balneara Puerto Vallarta, a fost eliberat vineri seara, a anuntat familia sa sambata, relateaza AFP.

Alti cinci barbati, rapiti impreuna cu Jesus Guzman din barul unui restaurant, intr-un cartier de lux din aceasta statiune balneara situata pe coasta Pacificului, au fost de asemenea eliberati, a precizat un membru al familiei liderului cartelului Sinaloa care a cerut protectia anonimatului.

"Am negociat in tot acest timp, iar acum sunt liberi si sanatosi", a precizat el.

Autoritatile judiciare mexicane nu au vrut insa sa confirme aceasta informatie si au anuntat ca "ancheta continua".

Jesus Guzman, in varsta de 29 de ani, nascut in primul mariaj al baronului drogurilor, a fost rapit de barbati inarmati din cartelul rival din Jalisco Noua Generatie, a carui putere a crescut in ultimii ani, scrie News.ro.

Rapirea a provocat temeri cu privire la izbucnirea unui razboi intre aceasta grupare criminala si cea a lui "El Chapo", incarcerat in prezent la Ciudad Juarez (nord), in asteptarea unei probabile extradari catre Statele Unite.

Autoritatile mexicane au trimis trupe suplimentare in mai multe state din regiune, pentru a contracara un eventual val de violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.