Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anuntat vineri majorarea salariului minim cu 50%, masura care va intra in vigoare la 1 septembrie, pe fondul inflatiei de trei cifre, care a afectat grav puterea de cumparare a populatiei, transmite Reuters.

Salariul minim va creste la 22.577 de bolivari, respectiv 35 de dolari, la cel mai slab dintre cele doua cursuri oficiale de schimb, respectiv aproximativ 23 de dolari pe piata neagra.

Incluzand tichetele de masa, salariul minim va fi de 65.056 de bolivari.

”Este a treia majorare a salariului minim din acest an”, a spus Maduro la televiziunea publica.

Criticii afirma ca majorarile de salarii sunt insuficiente pentru a compensa inflatia, care in 2015 a atins 181%, potrivit datelor oficiale.

Banca centrala din Venezuela nu a publicat date mai recente ptivind cresterea preturilor, opozitia afirmand ca autoritatile vor sa ascunda datele economice.

Economia Venezuelei este in scadere puternica de la prabusirea preturilor petrolului, in 2014, iar liderii opozitiei afirma ca situatia nu se va imbunatati fara schimbarea guvernului.

Maduro insista ca este victima unui razboi economic condus de adversarii sai politici, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.