Un incendiu izbucnit in California, soldat cu patru morti si a carui stingere a costat aproape 57 de milioane de dolari, a izbucnit de o problema la instalarea unui jacuzzi intr-o locuinta, au anuntat autoritatile citate de CNN.

Potrivit anchetatorilor, incendiul a izbucnit cand un fir electric de la jacuzzi, conectat necorespunzator, s-a supraincalzit, s-a topit si a aprins vegetatia uscata de langa locuinta aflata in orasul Cobb.

“Nu am gasit nicio dovada ca un circuit electric a fost instalat in baza permisului de constructie existent”, a declarat directorul adjunct al Departamentului pentru Paduri si Protectie impotriva Incendiilor din California (Cal Fire), care s-a ocupat de ancheta.

Nu este clar daca proprietarul locuintei va fi pus sub acuzare. Dosarul va fi transmis Parchetului.

Incendiul Valley Fire a ars in comitatele Napa si Sonoma, in apropiere de San Francisco, in septembrie 2015.

Pe langa persoanele care si-au pierdut viata, printre care o femeie in varsta care nu a putut sa iasa din casa sa, patru pompieri au suferit rani grave, ce au necesitat tratament indelungat, informeaza News.ro.

Flacarile au distrus peste 30.000 de hectare de vegetatie, 1.955 de cladiri, iar 4.000 de pompieri au fost mobilizati pentru a le stinge. Mii de oameni au fost evacuati.

Incendiul a fost al treilea cel mai distructiv din istoria statului, potrivit Cal Fire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.