Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio au anuntat ca vor schimba steagurile Chinei folosite la ceremonii.

Chinezii s-au plans ca stelele nu sunt orientate corect, chiar daca acestea au fost produse in China.

"Intelegem ca exista o problema cu drapelele. Este o problema foarte mica. Trebuie sa fii extrem de familiarizat cu steagul ca sa iti dai seama ce este in neregula. Dar trebuie sa o rezolvam", a declarat un purtator de cuvant al organizatorilor, Mario Andrada.

Andrada a precizat ca primele steaguri cu modelul corect vor fi livrate in scurt timp de producatori.

Drapelul chinez are o stea mare reprezentand Partidul Comunist, cu alte patru stele mici in dreapta cu orientate catre centrul stelei mari. Insa cele patru stelute de pe drapelele de la Rio, inclusiv de pe cel folosit de scrimerul Lei Sheng la ceremonia de deschidere, sunt intr-o simetrie perfecta, orientate in sus.

Consulatul Chinei la Rio s-a plans luni la Comitetul de Organizare, iar pe retelele de sociaizare internautii chinezi au scris chiar ca ar fi un "complot" impotriva tarii de pe locul doi in clasamentul pe natiuni la Londra 2012. Chinezii i-au criticat dur pe organizatorii brazilieni pentru aceasta gafa, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.