De mai multe saptamani o dezbatere daca Donald Trump ar avea sau nu capacitatile mentale pentru a guverna atrage opinii pro si contra in SUA, cu cateva luni inainte de alegerile prezidentiale, iar aleasa democrata din California, Karen Bass, a lansat chiar o petitie online pe site-ul Change.org in favoarea unei examinari psihiatrice a candidatului republican si ex-magnat in domeniul imobiliar.

Potrivit acestei foste asistente medicale, Trump ar prezenta toate simptomele unei tulburari narcisiste a personalitatii. Pana in prezent, textul a obtinut 22.000 de semnaturi. Conform lui Karen Bass, candidatul republican ar fi periculos pentru SUA: "Impulsivitatea si lipsa de control asupra emotiilor sale sunt nelinistitoare. Aceasta releva datoria noastra patriotica de a ne intreba asupra stabilitatii mentale a viitorului comandant sef si lider al lumii libere", justifica petitionara.

Potrivit ei, simptomele relative ale acestei tulburari ¬ precum sentimentul de superioritate, o exagerare a creatiilor sale, o dorinta de succes nelimitata, o nevoie necontrolata de a fi admirat si o tendinta de a-i exploata pe cei care il inconjoara ¬ ar corespunde toate personalitatii lui Trump. Perioada se anunta a fi cu atat mai dificila pentru miliardarul american dupa publicarea unui editorial vinerea trecuta in New York Times, semnat de fostul sef al CIA, Michael Joseph Morell, in care acesta afirma ca Trump ar putea "pune in pericol securitatea nationala".

Pentru a-si argumenta nelinistile, sustinatorii unei examinari psihiatrice a lui Trump citeaza numeroasele sale iesiri si "derapaje" verbale dupa inceperea campaniei prezidentiale. In acelasi timp, mediatizarea acestei petitii a suscitat indignarea mai multor asociatii, familii si pacienti care sufera de tulburari psihice din cauza ca a pune in discutie capacitatea lui Donald Trump de a guverna din cauza tulburarilor sale de personalitate si a-l califica drept "nebun" duce la a-i considera incompetenti pe toti cei care sufera de aceasta patologie.

In plus, asocierea unei tulburari narcisiste nebuniei, ceea ce unele canale media americane au facut, denatureaza gravitatea unei maladii reale care afecteaza mii de persoane, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.