Premierul turc Binali Yildirim a declarat duminica, in fata celor peste un milion de persoane adunate la o demonstratie in Istanbul ca predicatorul Fethullah Gulen, autoexilat in Statele Unite si acuzat de autoritati ca ar fi pus la cale puciul esuat de luna trecuta, va fi adus in Turcia si va plati pentru tentativa de lovitura de stat, scrie agentia Reuters.

"Vreau sa stiti cu totii ca liderul acestui grup terorist va fi adus in Turcia si va plati pentru ceea ce a facut", a declarat premierul turc.

Dar, a precizat ca autoritatile nu vor fi motivate de razbunare si ca vor actiona in conformitate cu statul de drept pentru a-i sanctiona pe cei considerati responsabili pentru tentativa de puci de la 15 iulie. Clericul Fethullah Gulen, a negat orice implicare in tentativa esuata de rasturnare a guvernului.

Peste un milion de persoane s-au adunat duminica la Istanbul la apelul presedintelui Recep Tayyip Erdogan pentru a denunta tentativa de lovitura de stat de la 15 iulie, o demonstratie menita a arata forta liderului turc in contextul criticilor Occidentului privind epurarile si detentiile in masa, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.