Iranul executat prin spanzurare, intr-so singura zi, 20 de membri despre care autoritatile sustin ca faceau parte dintr-o organizatie terorista. Acestia erau acuzati de crima si amenintari la adresa securitatii nationale, relateaza Le Figaro.

"Aceste persoane au comis crime (...), au ucis femei si copii, au provocat distrugeri, au intreprins actiuni impotriva securitatii nationale si au ucis responsabili religiosi sunniti in regiuni kurde", a declarat procurorul general Mohammad Javad Montazeri pentru televiziunea de stat IRIB.

Persoanele executate faceau parte din gruparea Tawhid wal Jihad, vinovata pentru 24 de cazuri de atacuri armate, explozii si furturi comise in perioada 2009-2012 si soldate cu 21 de morti si circa 40 de raniti, relateaza Ministerului iranian de Informatii, potrivit b1.ro.

"Au fost identificati 102 membri si adepti ai acestui grup (...) unii dintre acestia au fost eliminati in confruntari cu politia, altii au fost arestati. Unii dintre cei arestati au fost condamnati la moarte, iar altii executa pedepse cu inchisoarea", a adaugat Ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.