Pentru prima data in istorie o companie privata a obtinut permisiunea de a merge pe Luna.

Guvernul Statelor Unite a aprobat oficial o misiune programata pentru 2017. Astfel, pe Luna va aseleniza un robot care are scopul de a acoperi misiuni comerciale pe satelitul natural al Pamantului si de a contribui la exploatarea resurselor acestuia, arata Space.com.

Cofondatorul si directorul general al Moon Express, Bob Richards, a declarat ca decizia nu este doar un moment foarte important, ci un mare pas pentru intreaga industrie spatiala comerciala.

Pana acum, companiile private au avut voie sa opereze doar pe Pamant sau in jurul acestuia. Moon Express a depus o cerere oficiala pe 8 aprilie, iar apoi documentul a trecut prin mana mai multor experti de la Departamentul de Stat american, Departamentul Apararii, NASA, Administratia americana pentru oceane si atmosfera si de la Comisia Federala de Comunicatii.

Acum, compania se va concentra exclusiv pe misiunea din 2017. Daca totul va merge bine, viitoarele misiuni vor ajuta la evaluarea, extragerea si exploatarea resurselor de pe Luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.