O femeie in jur de 60 de ani a fost ucisa si alte cinci persoane au fost ranite intr-un atac comis miercuri seara, in zona Russell Square din Londr, au anuntat joi dimineata autoritatile britanice, citate de Reuters.

Atacul a survenit la numai cateva ore dupa ce Sadiq Khan, primarul Londrei, a anuntat ca ''lectiile de la Paris, Nisa si Munchen au fost invatate'' si ca autoritatile britanice au luat masurile necesare pentru prevenirea unor posibile atentate, relateaza Gandul.

Incidentul a avut loc in Piata Russel, in spatele British Museum, autoritatile fiind chemate la ora locala 22.33.

Chiar daca femeia a fost gasita in viata, din pricina ranilor grave medicii nu au mai putut sa o salveze, scrie digi24.ro. O alta femeie si patru barbati au suferit rani diverse in timpul atacului, potrivit stirileprotv.ro.

Suspectul in varsta de 19 ani a fost imobilizat cu un pistol cu electrosocuri si a fost arestat.


Potrivit The Guardian, politistii sustin ca un factor important ar putea sa fie sanatatea mentala a atacatorului, insa nu se exclude nici terorismul ca posibil motiv pentru atac.

”Primele indicii sugereaza ca problemele psihice sunt un factor important in acest caz si aceasta este o linie majora de ancheta. Insa trebuie sa ne pastram mintea deschisa cu privire la un posibil motiv terorist din spatele acestui atac, asta fiind o alta pista de urmarit in timpul investigatiei. In acest moment, politistii metropolitani ancheteaza incidentul cu sustinerea unei unitati antiteroriste de la Scotland Yard”
, a declarat politistul Mark Rowley.


Pentru a tine situatia sub control, in zona au fost desfasurate mai multe unitati de politie, noteaza realitatea.net.

Nivelul de alerta terorista in Marea Britanie ramane "sever".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.