Un serviciu de salvare sirian care opereaza in teritoriul aflat sub controlul rebelilor a indicat marti ca un elicopter a aruncat recipiente cu gaz toxic noaptea trecuta asupra unui oras situat in apropiere de locul unde un elicopter rus a fost doborat cu cateva ore mai inainte, relateaza agentia Reuters.

Un purtator de cuvant al Apararii Civile din Siria a declarat pentru Reuters ca 33 de persoane, in majoritate femei si copii, au fost afectati de gaz in Saraqeb.

Serviciul, care se prezinta drept o organizatie neutra de cercetare si salvare formata din voluntari, a postat o inregistrare video pe YouTube care arata mai multi barbati care au dificultati de respiratie si carora li se pun masti de oxigen de catre persoane in uniforme civile de aparare.

Angajati ai Apararii Civile din Siria, care s-au deplasat la locul atacului, au afirmat ca banuiesc ca este clor, dar ca nu pot verifica, relateaza Digi24.

„Butoaie de marime medie cu gaze toxice au cazut (in zona). Apararea Civila Siriana nu a fost in masura sa determine tipul de gaz”, a declarat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.