Republica Tadjikistan a anuntat ca va implementa amenzi usturatoare, a caror valoare se ridica la o suta de dolari, pentru jurnalistii care folosesc in articole cuvinte greu de inteles pentru cititorii obisnuiti, informeaza DPA.

”Exista instante in care unii jurnalisti folosesc pana la zece cuvinte imposibil de inteles pentru cititorul, ascultatorul sau telespectatorul obisnuit, intr-o singura zi. In acest mod, jurnalistii incalca grav normele limbii de stat”, a precizat Gazkvar Sarifzoda, presedintele Comitetului Central-Asiatic National de Terminologie.

Sarifzoda a explicat ca jurnalistii sunt obligati sa respecte regulile de scriere si normele limbii de stat.

Pentru orice incalcare, jurnalistii risca amenzi intre 75-100 de dolari, in vreme ce institutiile de presa pot fi amendate cu o suma cuprinsa intre 150-200 de dolari.

Tadjikistan este un stat autocratic, condus de peste 14 ani de catre presedintele Emomali Rahmon. Recent, statul si-a schimbat constitutia pentru a-i permite lui Emomali Rahmon sa detina un numar nelimitat de mandate prezidentiale si a scazut varsta necesara unui candidat prezidential de la 35 la 30 de ani. Analistii sustin ca noile amendamente constitutionale indica ca Rahmon ii va preda puterea fiului sau, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.