Prima si singura firma de avocatura din Coreea de Nord, Hay, Kalb & Associates, isi va suspenda operatiunile, a spus principalul partener luni intr-un comunicat de presa, in conditiile in care tara este din ce in ce mai izolata, transmite Reuters.

Firma este o asociere intre statul nord-coreean si cetateanul franco-britanic Michael Kay, care reprezinta clienti straini in capitala Phenian de 12 ani.

Hay a spus ca a luat decizia pe baza “principiilor de afaceri si geopolitice”.
“Decizia a fost luata doar dupa deliberari amanuntite si dupa o examinare a deteriorarii continue a relatiilor inter-regionale in Peninsula Coreeana”, declara Kay.

“Nu este excesiv sa presupunem ca nicio modificare semnificativa si niciun indicator al vreunei schimbari nu va aparea pana mult dupa inaugurarea prezidentiala din Statele Unite, pe 20 ianuarie 2017”, se spune in comunicat.

Coreea de Nord a ajuns sub o presiune diplomatica tot mai mare de la testul nuclear din ianuarie si de la lansarea unei rachete de raza lunga in februarie, ce au dus la o rezolutie a ONU in martie ce a inasprit sanctiunile impotriva Phenianului, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.