Gruparea Stat Islamic le cere militantilor extremisti, printr-un videoclip de noua minute incarcat pe Youtube, sa aduca jihadul pe teritoriul Rusiei, prin comiterea unor atentate teroriste, transmite Reuters.

”Asculta, Putin. Vom veni in Rusia si va vom ucide in propriile voastre case. Ai mei frati, aduceti jihadul, ucideti si luptati”, sustine un jihadist mascat in videoclipul de propaganda islamista, in timp ce conduce un autovehicul prin desert.

Videoclipul arata mai multe imagini cu jihadisti inarmati, care ataca vehicule blindate si corturi pentru a colecta armele rivalilor.

Potrivit jurnalistilor, sursa videoclipului nu a putut sa fie analizata independent, insa link-ul a fost publicat pe un cont al aplicatiei de mesagerie Telegram, care este atribuit gruparii militante.

De asemenea, nu este clar de ce jihadistii ar viza comiterea unor atentate teroriste pe teritoriul rus, insa Washington si Moscova negociaza cu privire la intarirea prezentei militare si a cooperarii in lupta de combatere a Statului Islamic din Siria.

Gruparea le-a cerut sustinatorilor sa foloseasca orice arme au la indemana pentru a comite atentate in statele in care traiesc.

Europa a fost vizata in ultima perioada de o serie sangeroasa de atacuri teroriste. Saptamana trecuta, doi jihadisti ISIS au intrat cu forta intr-o biserica din localitatea franceza Saint-Etienne-du-Rouvray si l-au executat pe preotul catolic Jacques Hamel.

Dupa atacul terorist de la Nisa, in care un suspect tunisian a intrat cu camionul pe promenada supraglomerata si a ucis 84 de persoane, nu mai putin de patru atacuri au vizat teritoriul german, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.