Autoritatile somaleze au anuntat ca cel putin sapte persoane si-au pierdut viata in urma atacului cu masina-capcana de la Departamentul pentru Investigatii Criminale din Mogadishu, printre care se numara doi atacatori ai gruparii islamiste Al Shabaab, informeaza Reuters.

”Am confirmat faptul ca sapte persoane si-au pierdut viata, printre care se numara cinci civili si doi militanti”, a declarat politistul Ali Mohamed.

Fortele de securitate somaleze i-au ucis pe cei doi atacatori jihadisti, care au reusit sa intre in cladirea Departamentului pentru Investigatii Criminale dupa detonarea a doua masini-capcana in portile institutiei.

Gruparea Al Shabaab a revendicat deja atacul armat si detonarea masinii-capcana de la sediul Departamentului pentru Investigatii Criminale, scrie News.ro.

”Un luptator a izbit o masina-capcana in CID, in vreme ce alti luptatori au intrat cu forta in cladire. Acum luptam in interiorul cladirii CID”, a anuntat un purtator de cuvant al gruparii jihadiste.

Asemenea atacuri sunt comune pe teritoriul statului somalez, unde fortele guvernamentale se lupta de cateva decenii cu insurgenta terorista a gruparii Al Shabaab.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.