Fostul candidat la investitura democrata, Bernie Sanders, si-a indemnat luni sustinatorii sa o voteze pe rivala sa, Hillary Clinton, pentru a-l impiedica pe republicanul Donald Trump sa devina presedintele SUA, indemn ce a fost primit, insa, cu huiduieli, relateaza BBC News.

„Trebuie sa il infrangem pe Donald Trump. Trebuie sa ii alegem pe Hillary Clinton si pe Tim Kaine”, a spus senatorul de Vermont la un miting electoral organizat cu numai cateva ore inainte de deschiderea Conventiei Democrate.

„Trump este un bataus si .un demagog”, a spus Sanders.

Indemnul sau nu a fost primit, insa, cu placere de toti sustinatorii sai. Multi au inceput sa il huiduiasca sau sa strige „Il vrem pe Bernie”.

WikiLeaks a publicat in weekend aproximativ 20.000 de mesaje interne din Partidului Democrat, care dezvaluie o posibila tentativa de destabilizare a lui Bernie Sanders in timpul alegerilor primare pentru Casa Alba.

FBI a demarat o ancheta in dosarul emailurilor. Separat, Comisia pentru informatii a Camerei Reprezentantilor a fost anuntata de atacul informatic si va verifica daca exista legaturi cu Rusia sau cu un alt stat.

Managerul de campanie al lui Clinton, Robby Mook, a declarat ca emailurile au fost publicate de hackeri rusi, pentru a provoca discordie la Conventia Democrata si pentru a-l ajuta pe candidatul republican Donald Trump sa castige alegerile prezidentiale din 8 noiembrie.

Echipa de campanie a lui Trump a respins acuzatiile, pe care le-a calificat drept absurde, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.