Autoritatile au gasit o inregistrare video in care refugiatul sirian care s-a detonat duminica noapte la Ansbach, in Germania, a jurat credinta organizatiei teroriste Stat Islamic, relateaza Associated Press.

Inregistrarea a fost gasita pe telefonul mobil al teroristului. Autorul atentatului de la Ansbach (Bavaria) avea statut de refugiat in Bulgaria, motiv pentru care cererea sa de azil in Germania a fost refuzata, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, precizand ca procedura de deportare a fost oprita pentru ca atacatorul avea probleme psihice.

Barbatul ajunsese de doi ani in Germania, potrivit oficialului.

El a subliniat ca eventualele legaturi cu Statul Islamic nu pot fi excluse, dar considera ca starea psihica a suspectului este posibil sa fi jucat, de asemenea, un rol. De Maiziere a explicat ca persoanele cu probleme psihice sunt vulnerabile in fata radicalizarii, potrivit NEWS.ro.

Ministrul de Interne a atras atentia ca ancheta este inca la inceput.

Intre timp, primarul din Ansbach a anuntat ca atacul s-a soldat cu 15 raniti.

In noaptea de duminica spre luni, un sirian de 27 de ani s-a aruncat in aer la Ansbach, in Bavaria, intr-un -un bar din centrul orasului. El nu reusise inainte sa intre la un festival de muzica la care erau prezente aproximativ 2.500 de persoane.

In rucsacul sirianului erau materiale explozive si bucati de metal care puteau ucide un numar mare de persoane.

Luni dimineata, autoritatile bavareze au confirmat ca tanarul sirian care s-a detonat avea probleme psihice si a fost internat anterior intr-o clinica pentru boli mentale, dupa ce a incercat in doua randuri sa se sinucida.

Ansbach, cu o populatie de 40.000 de locuitori, este situat in apropierea orasului bavarez Nurnberg, care gazduieste o baza militara a armatei Statelor Unite.

Acesta este al patrulea incident violent care a zguduit statul bavarez in decurs de o saptamana, dupa ce un adolescent germano-iranian, in varsta de 18 ani, a impuscat mortal, vineri, noua persoane in centrul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.