Fuziunea Ahold Delhaize s-a finalizat, iar noul grup de retail a debutat luni pe bursele de la Amsterdam si Bruxelles.

Noul grup, cu vanzari totale de 50 de miliarde de euro pe an, are 482 de magazine in Romania, dintre care 216 Mega Image, iar restul Shop&Go si Gusturi Romanesti. Ahold Delhaize a luat nastere prin fuziunea operatorilor de supermarketuri Ahold (Olanda) si Delhaize (Belgia), intr-o tranzactie de 28 de miliarde de dolari. Delhaize este compania-mama a Mega Image.

Noul grup are 6.700 de magazine si 390.000 de angajati in 11 tari, iar anul trecut doua treimi din vanzari au fost realizate in Statele Unite, potrivit DIGI24.

Comunicat de presa Ahold Delhaize

Fuziunea Ahold Delhaize a fost finalizata cu succes, formand unul dintre cele mai mari grupuri de retail la nivel mondial. Ahold Delhaize a anuntat finalizarea cu succes a fuziunii in data de 23 iulie, noua companie fiind deja activa in prezent pe Bursele Euronext Amsterdam si Euronext Brussels. Noua companie, Ahold Delhaize, devine unul dintre cele mai mari grupuri de retail la nivel mondial, un lider pe segmentul de supermarket si comert online, in topul companiilor de retail sustenabil.

Mega Image, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, anterior parte din grupul Delhaize, devine membru al noului grup Ahold Delhaize.

“Viitorul companiei Ahold Delhaize este unul stralucitor. Suntem o familie de 22 de marci locale unice si de incredere si vom servi impreuna peste 50 de milioane de consumatori in fiecare saptamana in Europa si in Statele Unite. Sa facem parte dintr-o companie globala mai mare este o provocare pentru Mega Image Romania – intram intr-o noua etapa de dezvoltare care deschide usa spre noi oportunitati ”, afirma Vasileios Stavrou, General Manager Mega Image Romania, parte din grupul Ahold Delhaize.

Noua companie Ahold Delhaize a fost creata in urma fuziunii dintre Ahold si Grupul Delhaize, anuntata in data de 24 iunie 2015 si finalizata in data de 23 iulie 2016. Cu o istorie inceputa in urma cu 150 de ani, Ahold Delhaize include 22 de marci locale care servesc peste 50 de milioane de consumatori in fiecare saptamana in 11 tari, cu o forta de munca a peste 375.000 de asociati.

Citeste si:
Trendurile anului în materie de ambalaje pentru magazinele fizice
Trendurile anului în materie...

In aceasta dimineata, Dick Boer, CEO al companiei Ahold Delhaize, a deschis alaturi de o parte dintre asociatii marcilor locale Ahold Delhaize listarea la Bursa Euronext Amsterdam. Acest moment marcheaza inceputul vanzarilor publice a actiunilor Ahold Delhaize pe Bursele Euronext Amsterdam si Euronext Brussels prin simbolul bursier AD.

In ceea ce priveste Ahold Delhaize American Depositary Receipts, acestea vor fi vandute in Statele Unite si vor fi listate pe piata internationala OTCQX sub simbolul ADRND, iar din data de 9 august sub denumirea de ADRNY.

Raportare integrata si pe segmente

In data de 25 august, compania va publica rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru si pentru primul semestru din 2016 pentru Ahold si Delhaize, separat pentru fiecare companie in parte, avand in vedere ca fuziunea a avut loc dupa finalizarea perioadelor de raportare.
Citeste si:
Programul magazinelor de Crăciun 2022 și Revelion 2023
Programul magazinelor de...

Primele rezultate integrate ale noii companii vor fi prezentate in cel de-al treilea trimestru din 2016, in data de 17 noiembrie. Incepand cu cel de-al treilea trimestru din 2016, Ahold Delhaize va raporta peformanta financiara trimestrial pe cinci segmente de business: Olanda, Belgia, Europa Centrala si de Sud-Est si doua entitati de raportare in Statele Unite. Biroul de suport global va ramane entitate de raportare, inclusiv costurile corporate si cele complementare.

O noua identitate vizuala

Pentru a marca inceputul noii companii, Ahold Delhaize a prezentat noua identitate vizuala. Noul logo al companiei, alaturi de identitatea vizuala, respecta mostenirea solida si reflecta in acelasi timp viitorul noii companii. Mai multe detalii sunt pe noul webstie al companiei, aholddelhaize.com.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.