Ministerul Afacerilor Externe asteapta confirmarea oficiala a identitatii

Adina Popescu, in varsta de 26 de ani, care s-a pierdut pe un traseu din Nepal a fost gasita moarta, anunta apropiatii acesteia pe retelele de socializare, MAE precizand, la solicitarea News.ro, ca este in asteptarea si a confirmarii oficiale a autoritatilor referitor la identitatea acesteia.

Pritenii tinerei s-au mobilizat pe Facebook si au creat un site unde au dat conturi pentru a strange fonduri ca sa poata plati pentru cautarea ei cu elicopterul. Ultima data, tanara ar fi fost vazuta dupa ce terminase un traseu dificil din Himalaya si se indrepta spre aeroport.

Pe acelasi site si pe retelele de socializare, prietenei tineri au anuntat ca aceasta a fost gasita moarta, intr-un rau.

La solicitarea News.ro, MAE a precizat ca Centrala Ministerului Afacerilor Externe si Ambasada Romaniei in India, care asigura reprezentarea diplomatica a Romaniei si in Nepal, au continuat monitorizarea atenta a cazului pe parcursul derularii operatiunilor de cautare.

De asemenea, in tot acest timp misiunea diplomatica a mentinut legatura cu autoritatile locale competente (Ambasada Nepalului la New Delhi, Ministerul Afacerilor Externe din Nepal), punandu-le la dispozitie toate elementele necesare (numar de telefon, fotografii recente) in procedurile de localizare a persoanei disparute.

Totodata, ca urmare a demersurilor intreprinse de catre misiunea diplomatica a Romaniei la New Delhi pe langa Ministerul Afacerilor Externe din Nepal, a fost notificata constant cu privire la evolutia cazului si stadiul operatiunilor de cautare. In demersurile de acordare a asistentei consulare a fost implicat si Consulatul Onorific al Romaniei la Kathmandu care acorda sprijin specific in astfel de cazuri.

Reprezentantii Ambasadei Romaniei la New Delhi au pastrat permanent legatura cu apropiatii persoanei disparute care s-au deplasat in Nepal pentru derularea unor operatiuni de cautare pe cont propriu. Misiunea diplomatica a pus la dispozitia acestora coordonatele autoritatilor nepaleze competente pentru a beneficia de sprijin suplimentar in demersul lor.

Citeste si:
Atenționare de călătorie în Germania. Mari greve pe mai multe...
Atenționare de călătorie în...

”Conform ultimelor informatii obtinute de la apropiati, pe traseul pe care s-ar fi deplasat cetateana romana disparuta a fost gasita o persoana decedata, misiunea diplomatica fiind in asteptarea si a confirmarii oficiale a autoritatilor referitor la identitatea acesteia. Ambasada Romaniei la New Delhi mentine legatura cu apropiatii cetatenei romane decedate si autoritatile locale competente, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate in sensul indeplinirii formalitatilor necesare repatrierii trupului neinsufletit”, mai precizeaza MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.