Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a declarat luni ca nu exista un termen limita pentru Marea Britanie in ceea ce priveste initierea discutiilor privind iesirea din Uniunea Europeana, informeaza Reuters.

Noul prim-ministru britanic Theresa May i-a comunicat presedintelui Comisiei Europene la inceputul acestei luni ca Marea Britanie spera sa poarte discutii pozitive cu Uniunea Europeana in urma referendumului de pe 23 iunie, dar are nevoie de timp pentru a se pregati pentru negocieri.

Juncker a declarat pentru France 2 ca nu exista un termen-limita, din moment de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, in care sunt explicate procedurile de parasire a UE, poate fi activat doar de Marea Britanie, scrie Gandul.

"As fi preferat ca Marea Britanie sa ne prezinte scrisoarea de retragere, ca sa zic asa, cat mai curand posibil, crezand ca britanicii, mai ales cei care au vrut sa pasaseasca UE, s-au pregatit pentru aceasta posibilitate", a declarat Juncker.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.