In total 35 de persoane au fost ranite in atacul armat comis vineri seara la un restaurant McDonalds si mallul Olympia din Munchen de David Ali Sonboly, un germano-iranian in varsta de 18 ani care suferea de probleme psihiatrice si era obsedat de atacuri armate in masa ca cel comis de Breikiv in 2011, a anuntat politia germana duminica, relateaza DPA.

Intre raniti se afla persoane ranite in panica creata in centrul orasului dupa atacul armat de la mallul Olympia, a declarat un purtator de cuvant al politiei la Berlin.

Pana duminica, bilantul anuntat oficial de catre autoritaile germane era de noua morti si 16 raniti.

Presa scria sambata despre cel putin 24 de victime, iar unele publicatii au anuntat 27 de raniti.

Germano-iranianul suspectat ca a comis atacul era un cititor avid de carti si articole despre atacuri armate in masa, inclusiv cel comis de Breivik in Norvegia in urma cu exact cinci ani, vineri, la momentul tragediei din Germania, afirma politia.

Cele mai multe dintre cele noua victime sunt adolescenti care provin din familii de imigranti turci si kosovari. Autoritatile din tarile respective au anuntat ca trei turci, trei kosovari si un grec au fost ucisi in atac

Declaratii ale unor martori si inregistrari video cu telefonul mobil ale atacului arata ca suspectul ar fi putut avea resentimente fata de straini, chiar daca Sonboly, fiul unor azilanti iranieni, s-a nascut in Germania.

Politia a anuntat ca presupusul atacator, inarmat cu un pistol semiautomat ilegal, pare ca a incercat sa ademeneasca persoane la restaurantul McDonald's, unde a impuscat mai multi oameni, oferindu-le mancare gratuit prin intermediul unor mesaje postate pe un cont fals de Facebook.

Anchetatorii cauta in continuare motivul atacului, insa procurori si ministrul de Interne Thomas de Maiziere afirma ca adolescentul a fost tratat pentru depresie si ar fi fost hartuit de tineri de varsta sa.

O perchezitie la domiciliul suspectului a scos la iveala ca avea in camera literatura despre atacuri armate in masa, inclusiv traducerea in germana a cartii "Why Kids Kill: Inside the Minds of School Shooters" a psihologului american Peter Langman, potrivit NEWS.ro.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat profund intristata de tragedie, la finalul unei sedinte a Consiliului National pentru Securitate care a avut loc sambata la Berlin.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.