Candidata la investitura democrata Hillary Clinton l-a ales pe senatorul de Virginia Timothy Kaine drept candidat la vicepresedintie, relateaza CNN.

“Sunt incantata sa il anunt pe colegul meu in cursa, Tim Kaine, care si-a devotat viata luptei pentru altii”, a scris Clinton pe Twitter. Cei doi vor aparea pentru prima data impreuna la un miting electoral sambata, la Miami.

Potrivit analistilor, alegerea este una fara riscuri pentru Clinton. Kaine, in varsta de 58 de ani, are o experienta politica vasta, a servit ca guvernator si provine din statul Virginia, crucial in cursa pentru Casa Alba. El i-ar putea asigura fostului secretar de stat sustinere in randul alegatorilor albi din clasa de mijloc.

El face parte din Comisiile Senatului pentru Politica Externa si pentru Armata si este unul dintre principalii sustinatori ai obligativitatii ca administratia sa consulte Congresul inainte de a lansa actiuni militare.

Senatorul din Virginia a aparut saptamana trecuta alaturi de Clinton la un miting in statul pe care il reprezinta. La Annandale, Kaine a laudat-o pe Clinton pentru ceea ce a facut in domeniul ingrijirilor medicale si a declarat ca ea pune copiii si familiile pe primul loc, ca presedinta, spre deosebire de Trump, care a spus ca va fi un presedinte ce se va pune pe el insusi mai inainte de toate, scrie NEWS.ro.

"Vreti un presedinte care spune mizerii sau o presedinta care sa construiasca poduri?", a declarat Kaine. "Asta este miza. Donald Trump spune mizerii despre femei, spune mizerii despre persoane cu dizabilitati. El spune mizerii despre latinoamericani", a denuntat senatorul.

Clinton i-a multumit in deschiderea discursului pe care l-a sustinut.

"Apreciez foarte mult leadershipul de care (Kaine - n.r) a dat dovada in acest stat, iar acum face acelasi lucru in Congres", a spus ea.

Kaine este prezent in toate discutiile si si-a intensificat in ultimele saptamani contactele cu grupari progresiste - in special cu miscarea care sustine dreptul la avort - si ar putea vorbi despre aceasta tema de campanie joi, pentru a-si populariza punctul de vedere.

El intretine legaturi puternice cu donatori, din perioada in care a fost presedintele Comitetului National Democrat (DNC). De asemenea, are un aliat puternic in actualul guvernator al Virginiei, Terry McAuliffe, un puternic sustinator al lui Clinton, care l-a sustinut pe Kaine in fata fostului presedinte Bill Clinton.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

Kaine vorbeste fluent spaniola si este catolic - doua atuuri majore.

"El este o alegere sigura, care devine si mai interesanta cu cat afli mai multe despre el", a declarat pentru CNN un democrat apropiat lui Clinton. "El ii este extrem de loial, iar ea poate avea increde in el", a adaugat aceasta sursa.

Politicianul si-a exprimat sustinerea pentru o candidatura a lui Hillary Clinton la presedintie inca din 2014, cu un an inainte ca aceasta sa isi anunte decizia de a se inscrie in cursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.