Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta, sambata dimineata, ca, potrivit datelor obtinute pana la acest moment, printre victimele atacului de la Munchen nu se afla cetateni romani.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Munchen, a inceput procedurile specifice de verificare daca printre persoanele afectate sunt si cetateni romani. Astfel, conform datelor obtinute pana la acest moment, printre victime nu se afla cetateni romani, anunta MAE.

Intregul personal roman din cadrul Consulatului General al Romaniei la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin in caz de necesitate, iar o echipa consulara de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizata pentru a se deplasa la Munchen daca situatia o impune.

Pentru acordarea asistentei consulare si preluarea solicitarilor cetatenilor romani, au fost puse la dispozitia acestora numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, care functioneaza in cadrul Ministerului Afacerilor Externe) si telefonul de urgenta al oficiului consular +49 1602087789.

Astfel, la Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS), activ in regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetatenii romani aflati in Munchen continua sa aiba la dispozitie numerele de telefon mentionate, operate in regim de permanenta de Centrul de Contact si Suport. Totodata, cetatenii romani aflati in strainatate pot sa semnaleze orice situatie deosebita si pe adresa de email callcenter@mae.ro, adauga Ministerul Afacerilor Externe.

Un tanar german de origine iraniana, in varsta de 18 ani, a deschis focul, vineri seara, intr-un centru comercial din Munchen, unde a ucis noua persoane, dupa care s-a sinucis. De asemenea, alti 16 oameni au fost raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.