Cinci suspecti au fost inculpati joi in Franta pentru infractiuni de terorism, in legatura cu atentatul de saptamana trecuta de la Nisa, care s-a soldat cu 84 de morti, relateaza BBC News.

Cei patru barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre 22 si 40 de ani, sunt acuzati ca l-au ajutat pe Mohamed Lahouaiej Bouhlel sa pregateasca atacul terorist.

Trei dintre suspecti – franco-tunisienii Ramzi A si Mohamed Oualid G si tunisianul Chokri C – au fost inculpati pentru complicitate “la crima comisa de o grupare cu legaturi cu terorismul.

Un albanez, identificat drept Artan, si o femeie cu dubla cetatenie, albaneza si franceza, identificata drept Enkeldja, sunt acuzati ca i-au oferit lui Bouhlel un pistol. El sunt inculpati pentru “incalcarea legii armelor in relatie cu o grupare terorista”, potrivit NEWS.ro.

Toti vor ramane in arest.

La fel ca si Bouhlel, niciunul dintre cei arestat nu se afla in vizorul serviciilor franceze de informatii inainte de atac, desi Ramzi A a mai fost condamnat pentru trafic de droguri si infractiuni minore.

Unul dintre suspecti s-a intors la locul atacului a doua zi, pentru a filma urmarile, a declarat procurorul general al Frantei, Francois Molins.

Informatii de pe telefonul lui Mohamed Lahouiaej Bouhlel au aratat ca acesta a facut cautari, iar fotografiile au aratat ca studia un atac inca din 2015, potrivit The Associated Press.

Potrivit surselor citate, in cazul a 15 dintre raniti pronosticul ramane rezervat.

Atacul a avut loc in urma cu o saptamana, cand un barbat a intrat cu un camion frigorific pe Promenade des Anglais, unde sute de oameni urmareau focul de artificii de Ziua Bastiliei.

In urma atacului, 84 de persoane, inclusiv zece copii si adolescenti, au murit, iar peste 200 au fost ranite.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic. Procurorul Parisului, Francois Molins, declara ca soferul camionului care a intrat in multime si-a exprimat sustinerea fata de gruparea jihadista si a cautat online informatii despre atacul dintr-un club gay de la Orlando.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.