Agresorul este un imigrant afgan in varsta de doar 17 ani.

Agresiunea cu tporul si cutitul de luni seara, intr-un tren regional, in sudul Germaniei, este "probabil" un "atentat islamist", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului regional de Interne pentru AFP.

"Este destul de probabil sa fie vorba despre un atentat islamist", a declarat acest purtator de cuvant, subliniind ca agresorul, un solicitant de azil afgan, in varsta de 17 ani, a strigat "Allah Akbar" ("Allah este mare") in timpul atacului.

"Autorul este un afgan in varsta de 17 ani", rezident in localitatea Ochsenfurt, situata in apropiere cu locul unde s-au desfasurat faptele, langa Würzburg, a declarat anterior ministrul de Interne al Bavariei Joachim Hermann pentru postul public de televiziune ARD, fara sa poata oferi elemente despre motivatia tanarului.

Politia a ucis luni seara un barbat care tocmai agresase cu un topor si un cutit pasageri ai unui tren regional in apropiere de Würzburg (sud). Agresorul a ranit grav trei persoane, a declarat politia locala pentru AFP.

Faptele au avut loc catre ora locala 21.15 (22.15, ora Romaniei), la bordul acestui tren regional care asigura o legatura intre orasele Treuchlingen si Würzburg, in Bavaria, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.