Situatia din Turcia nu este inca stabilizata, iar mai multi romani se afla in prezent in aeroportul Ataturk din Istanbul.

Martorii de la fata locului sustin ca o bomba a fost lansata dintr-un elicopter asupra Parlamentului.

Cel putin 12 persoane au fost ranite grav in bombardamentul care a vizat Parlamentul turc de la Ankara, relateaza agentia Anadolu.

Anterior, 17 ofiteri de politie au fost ucisi cand un atac aerian a vizat cartierul general al fortelor speciale de ordine.

Autoritatile au decis inchiderea spatiului aerian deasupra capitalei si au avertizat ca orice aeronava va fi doborata.

Presedintele Erdogan a aterizat pe aeroportul din Istanbul si este asteptat sa faca declaratii de presa.

Premierul turc Binali Yildirim a declarat ca “situatia este in mare masura sub control” dupa tentativa de lovitura de stat din tara, relateaza AFP.

Anterior, el a spus ca tentativa de lovitura de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de miscarea loiala clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, desi gruparea acestuia a condamnat-o.

Alianta pentru Valori Impartasite (AfSV), o grupare non-profit cu legaturi cu clericul de opozitie Gulen, a dat publicitatii un comunicat prin care a condamnat tentativa de lovitura de stat.

“Condamnam orice interventie a armatei in politica interna a Turciei”, se arata in comunicat.

Guvernul presedintelui Recep Tayyip Erdogan a acuzat in repetate randuri sustinatorii lui Gulen ca vor il indeparteze cu forta de la putere, relateaza news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.