Guvernul francez a decretat zilele de 16,17 si 18 iulie doliu national in urma atentatului de la Nisa care s-a soldat cu 84 de morti si zeci de raniti, a anuntat premierul Manuel Valls la finalul Consiliului restrans pentru aparare si securitate convocat de presedintele Francois Hollande. De asemenea, premierul francez a reiterat ca Franta se afla intr-o „situatie de razboi” si a asigurat ca nu se va lasata destabilizata de amenintarea terorista.

Timp de trei zile toate steagurile vor fi coborate in berna pe cladirire publice, relateaza Digi24.

„Presedintele a mai decis doliu national pentru urmatoarele trei zile: 16, 17 si 18 iulie. Toate steagurile vor fi coborate in berna. Franta nu va ceda amenintarii teroriste. S-au schimbat timpurile si Franta nu vrea sa traiasca sub aceasta amenintare a terorismului. Este mesajul presedintelui Republicii, taara a dat dovada de solidaritate, Franta a fost lovita inca o data tocmai de 14 iulie. Au vrut sa loveasca in unitatea noastra nationala, iar singurul raspuns responsabil al Frantei este ca tara noastra va ramane fidela ideii de 14 iulie”, a spus premierul francez.

De asemenea, Manuel Valls a precizat ca miercuri va fi adoptat proiectul de lege care prevede prelungirea starii de urgenta din Franta cu inca trei luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.