Mai multi romani au fost martori la atacul de la Nisa, iar unii dintre ei au povestit clipele de groaza pe care le-au trait joi noaptea.

Florin Pepene era pe faleza, alaturi de ceilalti oameni care se plimbau impreuna cu familiile dupa ce urmarisera focurile de artificii organizate cu ocazia Zilei Frantei.

"Am vazut un camion cum a intrat pe zona pietonala, in prima faza am crezut ca e un accident, apoi a iesit, iar a intrat. Camionul a mers in zig-zag, a intrat, a iesit. Eram la 10 metri si ne uitam cum a intrat pe pietonala. Oamenii nu si-au dat seama initial ce s-a intamplat, nu te asteptai sa intre din nou pe pietonala. Era acolo si o zona de biciclete.

Apoi am auzit oameni tipand, nu ne-am dat seama daca au fost si focuri de arma sau nu. Am vazut cum camionul calca oamenii care tipau. Oamenii fugeau in toate directiile. Acel camion era gol, era un camion de marfa, avea viteza foarte mare.

Am spus ca trebuie neaparat sa plecam, am reusit sa ne indepartam, ne-a fost foarte frica. Ne era frica si de masinile care asteptau la semafor sa ne dea prioritate", a povesti Florin Pepene pentru Digi24.

La randul ei, Teodora Bradea a descris la Antena3 cum au organizat autoritatile locale focurile de artificii pentru Ziua Frantei, care au inceput la ora locala 22:00.

"'Promenade des Anglais' a fost libera pana la un bulevard unde au pus bariere si ne-au obligat pe noi, pietonii, sa o luam spre stanga. Erau bariere simple, din metal. Nimeni, niciodata, nu si-a imaginat ca o sa fie necesar sa punem blocuri de beton in mijlocul strazii.

Era politie, care ne dirija normal. Camionul a putut sa treaca pentru ca dupa ce s-au terminat focurile au ridicat barierele si au dat drumul ca populatia sa treaca. Erau foarte putine masini, multi oameni erau pe jos. Camionul a intrat in momentul in care barierele erau ridicate. Se vede si in imagini ca sunt masini care trec inainte sa vina camionul", a povestit Teodora Bradea, o romanca stabilita de mai multi ani in Franta.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

De asemenea, avocatul Liviu Dascalescu a declarat pentru B1 TV ca a vazut imagini de cosmar, transmite Ziare.com.

"Am fost la 50 de metri. S-au terminat artificiile care erau de pe un vas. Erau zeci de mii de oameni in zona pietei. Am vazut la un moment dat ca fug oameni, zeci de mii de oameni, cu carucioare, copii. S-a blocat imediat, era foarte multa politie in zona, s-a blocat circulatia, era o nebunie. (...) Au fost niste imagini de cosmar pentru ca pur si simplu oamenii au vrut sa opreasca TIR-ul si s-au aruncat si s-au agatat de TIR. A fost o nebunie. A fost nebunia nebuniei", a povestit romanul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.