Principesa Margareta si principele Radu au fost primiti joi de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, in timpul vizitei oficiale din Marea Britanie, ce are loc intre 12 si 15 iulie, informeaza un comunicat al Casei Regale transmis vineri AGERPRES.

Intalnirea a avut un caracter privat. In prima zi a vizitei, marti, principesa mostenitoare Margareta a vizitat sediul Crucii Rosii Britanice, unde a avut o intrevedere cu reprezentanti ai conducerii organizatiei nationale. La intalnire au fost discutate proiectele globale ale organizatiei, precum si cooperarea dintre societatile nationale britanica si romana.

Miercuri, principesa Mostenitoare a sustinut, la Institutul Cultural Roman din Londra, conferinta "Coroana si Romania moderna", cu ocazia jubileului de 150 de ani al Coroanei Romane. Evenimentul a avut loc in prezenta unui mare numar de participanti, membri ai Parlamentului britanic, reprezentanti ai societatii civile din Marea Britanie si membri ai comunitatii romanesti.

In deschiderea conferintei, au luat cuvantul ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, Andrew Popper, seful Onorific al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei si directorul ICR Londra, Dorian Branea.

Cu aceeasi ocazie, in Galeria Institutului londonez a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie "Casa Regala a Romaniei in imagini", realizata de artistul fotograf Daniel Angelescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.