Cancelarul german Angela Merkel a calificat atacul de la Nisa drept o "crima in masa" si a dat asigurari Frantei ca o sustine in lupta impotriva terorismului, relateaza ITV.

„Germania sta in lupta impotriva terorismului alaturi de Franta, uniti cu multi, multi altii”, a adaugat ea.

„Sunt convinsa ca, in pofida tuturor dificultatilor, vom castiga aceasta lupta”, a subliniat Alina Merkel.

Anterior, liderii UE prezenti la summitul ASEM (Asia-Europe Meeting) au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor atacului de la Nisa, in care si-au pierdut viata cel putin 84 de persoane, a anuntat Comisia Europeana, transmite Digi24.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul C.E., presedintele Executivului European, Jean-Claude Juncker, s-a declarat foarte „afectat si indurerat de incercarea grea care a lovit frumosul oras Nisa in aceasta zi de sarbatoare nationala”.

„As vrea sa imi exprim solidaritatea fata de victime, fata de familiile lor si fata de toti francezii aflati astazi in doliu, in urma acestui act de teroare atat de lasa”, a adaugat oficialul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.