Un vaccin impotriva dementei senile ar putea fi creat in urmatorii trei pana la cinci ani, potrivit cercetatorilor australieni in urma unei descoperiri care ar putea preveni pana la 7,5 milioane de noi cazuri in fiecare an, informeaza agentia Xinhua.

Dementa este un sindrom care afecteaza memoria unei persoane, gandirea si capacitatea sa de a indeplini sarcinile de zi cu zi si se manifesta preponderent la persoanele in varsta. Insa, cu toate acestea, cercetatorii de la Universitatea Flinders din Adelaide cred ca au gasit o modalitate de a o preveni inainte de a da semne de manifestare, in urma unei colaborari cu o echipa de cercetare de la Institutul de Medicina Moleculara si de la Universitatea din California.

Cercetatorii australieni cred ca au creat cu succes o formula de vaccin care tinteste proteinele neregulate beta-amiloid si tau, cele care declanseaza aceasta maladie, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.