Andrea Leadsom, una din cele doua candidate la functia de premier al Marii Britanii, a provocat o controversa dupa ce a sugerat ca, prin calitatea sa de mama, este mai interesata de viitorul tarii decat rivala sa Theresa May, care nu are copii, transmite Reuters.

Andrea Leadsom, secretar de stat pentru energie, a devenit cunoscuta mai ales prin implicarea sa foarte ferma in campania pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana si este cotata cu sansa a doua la sefia conservatorilor si preluarea guvernului.

'Sunt convinsa ca (Theresa May) va fi foarte trista pentru ca nu are copii, asa incat nu vreau sa fie vorba despre ''Andrea are copii, Theresa nu are'', pentru ca ar fi intr-adevar ingrozitor', a declarat Leadsom, o crestina devotata, pentru publicatia The Times.

'Simt insa cu adevarat ca a fi mama inseamna sa ai o miza foarte reala in viitorul tarii noastre, o miza tangibila. Ea are poate nepoate, nepoti. Dar eu am copii care vor avea la randul lor copii ce vor fi o parte directa din ceea ce se va intampla mai tarziu', a mai spus Leadsom.

Comentariile sale au fost criticate de numerosi deputati conservatori si sustinatori ai lui May, care le-au calificate drept 'josnice', 'insultatoare', 'jenante' si 'provocatoare de divizari', precizeaza Ziare.com.

Printre acestia s-a aflat si ministrul de externe, Philip Hammond, potrivit caruia competitia pentru conducerea partidului nu trebuie sa degenereze inr-un 'concurs de insulte', ci sa se concentreze pe teme de substanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.