Declaraţia finală adoptată la Summitul Nato de la Varşovia prevede înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale în România, sub comandă românească.

Este inclus şi un centru de antrenament româno-bulgar, preluarea de către Alianţă a comenzii sistemului antibalistic de la Deveselu şi intensificarea prezenţei aeriene şi maritime în Marea Neagră.

România şi-a consolidat poziţia în interiorul NATO şi a a obţinut tot ce şi-a propus, la summit-ul NATO de la Varşovia, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la finalul reuniunii. Partea sudica a flancului estic al NATO se va întări. România va avea pe teritoriul ei forţe NATO terestre - o brigadă multinaţională, forţe maritime şi aeriene aliate, scrie DIGI24.

„A fost un summit de succes pentru România. Prin rezultatul final, România îşi consolidează poziţia ca membru NATO şi actor regional într-o zonă cu numeroase riscuri şi provocări.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.