Statele Unite vor trimite anul viitor, la Kogalniceanu, o mie de militari si tehnica grea de lupta.

Potrivit oficialilor americani, batalionul face parte din a treia brigada mecanizata pe care Pentagonul o va desfasura, suplimentar, in Europa, in actualul context de securitate, potrivit TVR, citati de NEWS.ro. Militarii americani vor sta la Kogalniceanu pe termen lung, in functie de nivelul amenintarii, dar se vor roti la fiecare noua luni.

Si vor participa la antrenamente pe intreg flancul estic. Astfel va fi testata si capacitatea de reactie si raspuns a aliatilor. In prezent, Statele Unite au in Europa doua brigazi.

In baza de la Kogalniceanu se afla in prezent 600 de militari americani

De altfel, in 2014, autoritatile americane au cerut partii romane sa aprobe extinderea operatiunilor de la baza din Constanta, respectiv dislocarea unor elemente a unei unitati de infanterie marina si a unui numar de aeronave militare, astfel incat numarul militarilor americani dislocati va fi de maximum 1.600.

Militarii americani din Joint Task Force East s-au instalat, in vara anului 2010, in noua baza in valoare de 50 de milioane de dolari din orasul Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, care poate gazdui 1.600 de militari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.