Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis, vineri, ca printre prioritatile Aliantei Nord-Atlantice se numara si infiintarea unei brigazi multinationale in Romania, care are ca scop consolidarea flancului de sud-est.

"Vom transforma o brigada romaneasca intr-o brigada multinationala pentru a consolida prezenta NATO pe flancul sud-estic", a declarat oficialul NATO, la summit-ul ce are loc la Varsovia.

"In Estonia, Letonia, Lituania si aici, in Polonia, vom desfasura, prin rotatie, batalioane multinationale in fiecare dintre tari", a adaugat secretarul general.

Mai exact, cele 28 de state membre NATO vor aproba oficial desfasurarea a patru batalioane, formate din 3.000 pana la 4.000 de militari, in tarile baltice si in estul Poloniei, pentru a linisti aceste state si a dovedi ca Alianta este pregatita sa-si apere toti membrii, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.