Britanicii vad primele efecte economice negative ale votului pentru iesirea din Uniunea Europeana, dupa ce tara lor tocmai a fost depasita in topul celor mai mari economii ale lumii.

Astfel, rivalul istoric Franta a trecut pe locul 5 mondial in ierarhia celor mai mari economii, dupa ce lira sterlina a coborat miercuri la cel mai mic nivel din ultimii 31 de ani, ca urmare a votului pentru Brexit, relateaza Reuters.

Lira a scazut cu 14 la suta fata de dolar, fata de perioada dinainte de referendum, iar miercuri a mai pierdut aproape un procent si fata de euro, coborand la cel mai mic nivel fata de moneda unica europeana din anul 2013 incoace.

Acest lucru face ca Produsul Intern Brut al Frantei pe anul 2015 sa-l depaseasca usor pe cel al Marii Britanii. PIB-ul este calculat in mod normal folosind ratele de schimb medii, insa daca este folosita rata de miercuri PIB-ul oficial al Frantei, de 2.182 de miliarde de euro, l-ar depasi usor pe cel al Regatului Unit, de 2.172 de miliarde de euro, prezinta Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.