Discutiile NATO cu Moscova, planificate sa aiba loc dupa summitul de la Varsovia, ar trebui sa se concentreze exclusiv pe necesitatea "retragerii" Rusiei de pe teritoriul ucrainean, a declarat ministrul polonez al Apararii, Antoni Macierewicz.

"Rusia este o putere de ocupatie, iar in fiecare zi, oameni nevinovati, civili sunt ucisi de soldatii Rusiei, care sunt agresorii", a declarat Macierewicz pentru televiziunea publica poloneza.

"Nu vom discuta cu Rusia despre planuri de aparare. Cu Rusia putem discuta doar cand si cum are de gand sa se retraga din teritoriile ocupate," in Ucraina, a adaugat oficialul de la Varsovia.

Ministrul polonez a reactionat la o declaratie a sefului NATO, Jens Stoltenberg, care a anuntat luni ca Alianta Nord-Atlantica urmeaza sa poarte discutii oficiale cu Rusia, la scurt timp dupa summitul de la Varsovia, programat pentru 8-9 iulie, relateaza HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.