Parchetul Vaticanului a cerut luni condamnarea la un an inchisoare cu suspendare a jurnalistului Gianluigi Nuzzi si cate peste trei ani inchisoare pentru un prelat si o consultanta a institutiei, acuzati ca ar fi transmis neautorizat documente confidentiale unor jurnalisti, informeaza AFP.

In timp ce decizia, validata de papa, de urmarire penala a jurnalistilor de investigatie a fost denuntata vehement de aparatorii drepturilor presei, parchetul a cerut eliberarea - din lipsa de probe - a unui al doilea jurnalist italian urmarit, Emiliano Fittipaldi.

Pedeapsa cea mai aspra - trei ani si noua luni inchisoare - a fost ceruta impotriva Francescai Chaouqui, o consultanta in domeniul comunicatiilor, care facea parte din comisia pentru finantele Vaticanului. Ea este acuzata ca ar fi fost 'inspiratoarea si responsabila' scurgerilor de documente, relateaza HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.