La doar cateva zile dupa ce Boris Johnson si-a anuntat retragerea din batalia pentru postul de prim-ministru al Regatului Unit, cel mai aprig sustinator al Brexit renunta la a-si mai asuma raspunderea pentru ce va urma in urma referendumului.

O situatie cel putin hilara se desfasoara in Marea Britanie. Boris Johnson si Nigel Farage au renuntat la responsabilitatile pe care urmau sa le aiba in urma votului favorabil Brexit dat de britanici. In momentul de fata intreaga responsabilitate ii apartine lui David Cameron. El este responsabil sa conduca Regatul Unit pe drumul catre negocierile cu UE privind iesirea din blocul comunitar.

Nigel Farage a fost ales in 1999 europarlamentar pe listele partidului UKIP, iar dupa 17 ani si-a inaintat demisia din fruntea acestui partid spunand ca nu si-a dorit niciodata sa fie ,,politician de cariera".


"Simt ca mi-am facut partea, asa ca nu cred ca mai pot face ceva.", a declarat acesta intr-o conferinta de presa sustinuta la Londra.

"Am luat decizia de a renunta la sefia UKIP. Victoria campaniei "Leave" inseamna pentru mine apogeul carierei mele. Tot ce mi-am dorit a fost sa vad Marea Britanie iesita din UE.", a continuat Farage.

Marea Britanie inca nu a declansat articolul 50 al Tratatului Uniunii Europene, iar David Cameron sustine ca lumea are nevoie de "vacanta si relaxare" mai intai. Pietele bursiere din Regatul Unit si-au revenit, insa exista inca riscul unor mari pierderi financiare date fiind pozitiile de forta ale liderilor europeni care cer plecarea cat mai rapida a Marii Britanii din UE, putand lua in calcul si eliminarea britanicilor din piata unica a UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.