Theresa May, Michael Gove, Stephen Crabb, Andrea Leadsom si Liam Fox se numara printre liderii care ar putea lua locul fostului premier David Cameron, informeaza The Independent.

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May este favorita pentru inlocuirea premierului David Cameron, reusind sa castige suportul a 106 parlamentari duminica, cu 16 mai mult decat ziua precedenta, inregistrandu-se astfel un avans puternic, scrie mediafax.

Michael Grove, in prezent ministru al justitiei a evoluat promitator in timpul dezbaterilor televizate, fiind o figura admirata in randul euroscepticilor conservatori. El s-a inscris pe ultima suta de metri in cursa pentru succesiunea lui Cameron, dupa ce anterior declarase pentru BBC: "Cred ca exista multe persoane, inclusiv in Cabinet, care ar putea cu usurinta ocupa poztia de prim-ministru. Eu nu sunt unul dintre acestea. Nu as putea fi prim-ministru. Nu vreau sa fiu prim-ministru ".

Stephen Crabb, secretar de stat pentru Munca si Pensii s-a incris, de asemenea, in aceasta cursa, caracterizandu-se: "Am avut o educatie fabuloasa intr-o scoala foarte buna peste drum de casa de consiliu unde am locuit. Am avut un model uimitor intr-o mama care a depasit dificultati masive si a lucrat din greu pentru noi." De asemnea a adaugat faptul ca amuncit din greu inca de la varsta de 12 ani si a muncit pe santierele de constructii din diferite parti ale tarii pentru a-si putea duce la bun sfarsit studiile univeristare.

Andrea Leadsom, ministrul energiei si membru marcant al taberei pro-Brexit a anuntat joi ca va candida la sefia partidului, noteaza hotnews.ro. "Eu vad o oportunitate uriasa in rezultatul referendumului. Viitorul copiilor si nepotilor nostri va fi atat de mare, dar ceea ce trebuie sa facem acum este sa ne straduim impreuna si sa transformam aceasta ocazie in realitate", declara Andrea Leadsom.

Fostul ministru al apararii, Liam Fox este, de asemenea sustinator al iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana si candidat la succesiunea lui Cameron, scrie rfi.ro.

Dintre acesti candidati, May este principala favorita, fiind urmata de Gove, cei doi fiind si candidatii cu cea mai mare experienta la guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.