Mii de britanici manifesteaza sambata, in centrul Londrei in semn de protest fata de iesirea Marii Britanii din UE, in timp ce candidatii la succesiunea premierului demisionar David Cameron se pregatesc de lupta, scrie AFP.

La noua zile de la referendumul prin care britanicii au decis un Brexit, o lunga coloana a pormit cu putin inainte de ora locala 12.00 (14.00, ora Romaniei) catre Parlament, de pe Park Lane, prin Hyde Park, in centrul Londrei.

Zeci de steaguri europene erau purtate de multime, care agita pancarte pe care se puteau citi mesaje ca "Breverse" - adica anularea Brexitului -, "Brexitul este o prostie" sau "Campania 'Leave' a mintit".

"Noi iubim UE", strigau manifestantii.

"Eu vreau sa raman in Uniunea Europeana. Putem face ceva atat timp cat Articolul 50 nu este activat", a declarat pentru AFP David, unul dintre manifestanti, imbracat in galben si albastru, culorile steagului european, referindu-se la articolulu din Tratatul de la Lisabona care permite declansarea procesului iesirii din UE.

"Am luat o decizie proasta din cauza minciunilor campaniei pro-Brexit. Eu vreau sa ne revizuim decizia", declara Casey, in varsta de 37 de ani, cu o coroana de flori galbene si albastre pe cap, care tine in maini o imensa inima gobflabila.

"Toata lumea stie ca, in cazul unui nou referendum, vom vota sa ramanem"
, afirma Nicholas Light, in varsta de 82 de ani, care adauga ca "zeci de mii de persoane nu au votat pentru a iesi sau ramane in UE, ci impotriva Guvernului".

Potrivit unui sondaj realizat de Ipsos Mori pentru BBC, 16% dintre britanicii care au votat in refrendum cred ca Marea britanie va ramane in UE, 22% nu stiu daca tara va iesi din blocul european, iar 48% dintre alegatori apreciaza ca este necesar sa aiba loc alegeri legislative inaintea lansarii negocierilor de iesire din UE, scrie News.ro.

Citeste si:
Mare parte din britanici regretă că au ieșit din UE. Decizia a fost...
Mare parte din britanici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.