Un atentat, revendicat ulterior de gruparea terorista Stat Islamic, a avut loc vineri seara intr-un restaurant din cartierul diplomatic Dhaka, in capitala Bangladeshului. Cel putin 13 ostatici au fost salvati si sase indivizi inarmati au fost impuscati mortal, au declarat oficialii.

[Update]

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei, citat de Le Figaro, 20 de persoane au fost ucise in urma acestui atac.



Sase indivizi inarmati au fost ucisi in timpul unei operatiuni a politiei si unul dintre acestia a fost capturat in viata, a declarat prim-ministrul Sheikh Hasina, precizand totodata ca 13 ostatici au fost salvati, insa autoritatile nu i-au putut salva pe toti, relateaza CNN.

Potrivit presei locale, zece indivizi inarmati au luat aproximativ 20 de ostatici. Agentia The Associated Press informeaza la randul sau, ca aproximativ 35 de persoane au fost luate ostatice, inclusiv aproximativ 20 de straini.

"Operatiunea s-a incheiat, iar situatia este sub control", a declarat purtatorul de cuvant al armatei colonelului Rashidul Hasan pentru Reuters.

Aproximativ 40 de persoane au fost ranite, unele de focuri de arme, altele de dispoyitive explozive. Potrivit autoritatilor, cel putin doi politisti au fost ucisi.

Potrivit grupului SITE, care monitorizeaza activitatea islamista, atacul a fost revendicat de gruparea terorista Stat Islamic. Agentia Amaq afiliata retelei Stat Islamic a anuntat ca 24 de persoane au fost ucise si 40 au fost ranite, inclusiv straini, potrivit aceleiasi surse, insa autenticitatea acestor informatii nu a putut fi verificata, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.