Rifaat al-Assad, unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a fost pus sub acuzare de catre procurorii francezi pentru spalare de bani si acte de coruptie, relateaza The Telegraph.

Fostul vicepremier sirian, Rifaat al-Assad, in varsta de 78 de ani este vizat de investigatii inca din luna aprilie, existand suspiciunea ca si-ar fi dobandit in mod inegal averea, scrie mediafax.

Ancheta privind finantele sale a fost initiata de Sherpa, un grup activist reprezentand victimele infractiunilor financiare. Acesta sustine ca Rifat al-Assad s-ar fi imbogatit in urma furturilor savarsite in timpul exercitarii activitatii sale in cadrul unitatii paramilitare de aparare pe care a condus-o.

Rifaat al-Assad sustine ca averea sa, care include o herghelie si apartamente de lux in Europa, a fost achizitionata in mod legal. Familia Assad, la randul sau, adauga ca averea sa s-a marit si in urma cadourilor primite din partea sponsorilor sauditi bogati, inclusiv al fostului rege Abdullah, care ia impartasit pasiunea pentru caii de curse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.