Votul dat de britanici pentru iesirea din UE continua sa-si arate repercursiunile.

Nici o alta tara membra a UE nu are engleza ca limba sa oficiala, asa ca aceasta s-ar putea sa isi piarda statutul de limba oficiala imediat dupa Brexit.

"Engleza este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE pentru ca Regatul Unit a identificat-o ca fiind propria sa limba.", a declarat Danuta Hubner, seful Comitetului pentru Constitutionalitate din Parlamentul European.

"Avem o regula, unde fiecare tara membra UE are dreptul de a introduce o limba oficiala. Marea Britanie a introdus doar engleza. Ca atare, daca nu vom avea Regatul Unit in UE, nu vom avea nici engleza ca limba oficiala.", a mai declarat europarlamentarul.

Comisia Europeana deja a inceput sa foloseasca franceza si germana pentru comunicarile sale, ca semn in urma votului pentru Brexit, relateaza Wall Street Journal.

In timp ce Marea Britanie se confrunta cu afluxul de "pedepse" pentru Brexit, Italia face presiuni pentru a obtine italiana ca limba de circulatie in interoriul UE, alaturi de franceza si germana, relateaza politico.eu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.