Vladimir Putin a primit o scrisoare din partea omologului sau turc prin care acesta isi cere scuze pentru moartea pilotului rus din noiembrie 2015, relateaza RT.

In scrisoarea sa, Erdogan a considerat Rusia "un prieten si un aliat strategic" al Ankarei, conform unei declaratii publicate pe site-ul Kremlinului.

"Ankara e gata sa raspunda oricaror initiative care sa aline durerea celor afectati si sa inlature raul facut.", se mai precizeaza in scrisoare. Intr-acelasi timp seful statului turc precizeaza ca o investigatie ampla s-a lansat impotriva celui suspectat ca ar fi doborat avionul rusesc, curmandu-i viata pilotului aflat la bord.

Este important sa precizam faptul ca avionul nu a explodat in aer datorita atacului turc, ci unul din cei doi piloti a reusit sa se catapulteze, insa celalalt a ajuns pe teritoriul disputat intre Turcia si Siria, fiind omorat de militanti.

,,Nu am avut niciodata intentia deliberata de a lovi un avion care apartine Rusiei", incheie presedintele turc spunand ca e gata sa reia toate legaturile cu statul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.